Wednesday, October 7, 2009

medical mad school's bad habbit




ok. pagi2 lagi yakuza, mod dengan awie da berbincang kuat pasal hyperexpanded lung in chest x-ray. almaklumla exam yang terakhir akan bermula sebentar saje lagi. its a common thing u can see happen to all of medical mad school here in hukm. i do not know the other university but here, HUkM medical students especially boys have a very few bad habit that not suit medical student.

1-belajo last2 minute. kolo tak arini exam, awie takkannye bangun pagi2 cengini sebab die tido lepas subuh after maen game online (silkroad)sepanjang malam. mod pun tak kurang hebatnye bermain game online yan dipanggil warcraft. yakuz pulak, akan chatting yahoo messenger nye kolo ade mase terluang. dan aku, akan maen fb,twitter ngan buat blog yang sehijau warne daun ne.

2-pAgi2 nak exam nie laa depa dok ghalit nak carik bende2 yang diperlukan seperti tendon hammer( batang mengetuk rawan), statoscope(nak denga jantung berdegupp), dan macam macam lagi. haih~ aku pun same jugak

3-lepas exam semue menggile. ceh tak ikhlas langsung study!!!=p

same la cam aku. terrinngaat aku kat prof laila yang mengatakan
" the quality of medical students is going down" aku takde jawapan untuk ayat ne. mungkin dr dulu dulu lebih terpilih, lebih genius.persekitaran susah jugek watka dorang strugle lebih hebat berbanding generasi medic skang. lu piki sidri

Tuesday, October 6, 2009

a healthy lifestyle

it was 5.40 when i started to jog from here-my apartment to tasik which name i forgot just besides HuKM. from there i started to see a various type of thing that we didnt really appreciate on.

1-i saw handicaped motorcyclist who on his way to that tasik, complete with the jogging t-shirt and shorts. struggled to get healthy. ( y certain normal people EEAger and insist to maintain an unhealthy lifestyle?)
2-i saw 2 of my friends namely oden and p-dot ,was running to compete each other to get to cafeteria. what a life they have! they really enjoy their life by making fun of such a simple thing. On the other hands, many of us nowadays trying to do a various type of activity which exceeded the limit of our religion. Life is short but akhirat is sure.(wat am i? a parrot! say for myself first!hahha)
3-I saw the same thing as no 2. I saw 2 of apartment guard were laughing to each other because of a silly situation where one of them try to teach the way of guarding the pintu utama.

i just realized that i need to appreciate all of this rite now or otherwise i will have no fun in life.

xtvt lepas exam medical school

video

kite akan bg markah O ye.

"kite akan bg markah 0 ye!" kate dr rohaizat selambe. kengkawan sume da tetakut dah."eaaaaahh, betulke??"suare suare takut mule kecoh. mane taknye, exam sat g aje tapi report yang sepatutnye kene anta tak anta. aku ngan sifu buat selambe jek.pe kesahahaha(gelak sambung), aku tau aku da anta. "You all taukan you all kene anta ?? asal tak buat? kolo fail macamane?"kate prof sharifah dengan serius. Ala, bukannye taktau, dr sendiri yang ilangkan kitoang nye report tu. Sifu siap tulis sendiri oo report de. aku pun aritu time jkm skip tido petan ape. tapi tak kesah. "4 orang yang tak anta.ni kite bagi 0 je.ok. lepas ne kite start exam OSCe (exam makmal) kite.

kreeenggZZZ

hoi lege syial da abes. jkm nye soalan susah mampus. tak sempat nak bace solan da abis mase 5 minit yang diberi. hehe, siap nak buat draft ngan pencil lagi sebelum jawab soalan pertame tu. tub2 da berbunyi loceng,"kreeenggzzZ"alamak. soalan baru buat 1 dari 5. mangkok. tp naseb bek sume da abes. jalan dengan semangat ke apartment prisma yang jauhnye bukan maen, berpeluh tak terase kerane terbayang kan katil,laptop dan bantal yang memanggil2.

tetenga relax kat katil , aku bukak ensetan. ade 1 message received. bukak2 " kamu tak hantar report lapangan..So print it out n hantar paling lewat besok."peeehhhh...berpinar pinar mate nakmenerime hakikat tuduhan hini! pepenat aku edit report orang pakai ayat aku sindri dan skip tido petang kerane wat mende ne, de kate aku tak hantar??ala, dr saje je kate kitoang tak anta padehal de yang ilang kan. da la ngan seris kate kat kami" KEnApe you all tak anta??" takkan la student lupe lak assignment vital deeEEeeeeeEEEE!!!!!!ish geram aku